ЯК ЛІКУВАТИСЯ ВПО?

Війна змінила чимало в нашому житті. Пріоритетним стало питання безпеки. Ви знаходиться у місці без активних бойових дій?

Час поговорити про здоров’я. Особливо, якщо ви змінили місце проживання.

Люди, які тимчасово оселилися в новому місті часто займаються самолікуванням. Адже не мають сімейного лікаря на новому місці. Перше, що мають знати внутрішньо переміщені люди, що на час війни немає прив’язки до сімейного лікаря. Отримати необхідну допомогу можна у найближчій амбулаторії (чи будь-якій на вибір пацієнта). 

В амбулаторії ви отримаєте огляд та консультацію фахівця. За потреби – направлення на діагностику чи прийом вузького спеціаліста. 

Якщо ви маєте хронічні захворювання (приміром, діабет, гіпертонію, астму), то лікар дасть рецепт на “Доступні ліки”. Нагадаємо, програма “Доступні ліки” дозволяє безоплатно отримати життєво необхідні препарати. Перелік медикаментів визначений державою, яка централізовано їх і закуповує. Про Оновлення програми ми розповідали раніше.

Зорієнтує в усіх нюансах програми чат-бот “Спитай Гриця”. Сервіс розкаже, які саме препарати можна одержати за програмою реімбурсації, їхні форми випуску, дозування, країни-виробники. 

Буває, що програма “Доступні ліки” не покриває повну вартість препарату. Тож людина має доплатити певний відсоток. Скільки? “Спитай Гриця”. Не готові платити? Шукайте у боті абсолютно безоплатні аналоги

Все вдалося? Переконані, що так. Тепере вирушайте до аптеки. На її дверях буде наліпка “Доступні ліки”. А щоб не загубитися у незнайомому місті, шукайте аптеку в чат-боті. Гриць – ваш помічник у безоплатному лікуванні. Запускайте бот у Telegram або Viber 

Також хочемо нагадати, що змінилися правила купівлі антибіотиків. Детальніше читайте тут.