Захист прав пацієнтів, розширення доступу пацієнтів до якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів та медичних послуг – основна мета  Громадської організації  «ЛІКИ КОНТРОЛЬ». 

Завдання організації – створення та впровадження електронних сервісів для збільшення можливостей  доступу  до якісних, безпечних, ефективних та доступних лікарських засобів, забезпечивши широке інформування населення щодо можливостей безоплатного отримання лікарських засобів та надання можливості вибору аналогів препаратів, популяризація усвідомленого споживання ліків.

Електронні сервіси «Ліки Контроль» базуються на офіційних державних даних. Розміщення препаратів в базі відбувається на основі наказів Міністерства охорони здоров’я України щодо реєстрації та перереєстрації лікарських засобів.


Ліки Контроль – це

  • 100%  зареєстрованих в Україні лікарських засобів
  • Тільки офіційні оновлені інструкції без перекладів та скорочень
  • Економія  – знаходьте аналоги за кілька секунд (пошук аналогів за діючою речовиною та по тих виробниках і країнах, яким довіряємо. Виключаємо з пошуку компоненти-алергени)
  • Захист від підробок – навчіться перевіряти ліки з покроковою інструкцією – не дайте фальсифікату жодного шансу
  • Домашня аптечка з контролем термінів придатності (інструкції до препаратів можна завантажити на смартфон)
  • Ліки, які можна отримати БЕЗОПЛАТНО позначені логотипами державних програм
  • Контроль умов зберігання лікарських засобів
  • Відчуття впевненості – база даних оновлюється щодня

Ліки Контроль – твоє право на якісні та доступні ліки!


  • Вся інформація щодо медичних препаратів, наведена в додатку та на веб-ресурсах «Ліки Контроль», розміщена з метою загального інформування та не є рекламою лікарських засобів.
  • Рекомендації щодо візуального контролю лікарських засобів з метою виявлення невідповідностей, базуються на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, Європейського директорату якості лікарських засобів,  Адміністрації продовольства та лікарських засобів США, Держлікслужби України.
  • Пошук аналогів лікарських засобів у мобільному додатку «Ліки Контроль» та на веб-порталі  здійснюється за міжнародною АТС-класифікацією. Показ результатів пошуку лікарських засобів відбувається в алфавітному порядку. Ми не рекламуємо і не надаємо переваги жодному препарату, фарм-виробнику чи аптечній мережі.

Мобільний додаток «Ліки Контроль» допомагає  захистити споживачів від ліків-підробок та підібрати аналоги до різних препаратів.

Напевно, ви помітили, що на сайті і в додатку Ліки Контроль немає реклами чи платного абонементу.

Ми, громадська організація «Ліки Контроль», працюємо завдяки щоденній волонтерскій роботі, пожертвам користувачів та донорській підтримці.

Ми будемо і надалі об’єктивні і братимемо тільки офіційні дані виключно з першоджерел, щоб ви могли розраховувати на нашу допомогу. Ми щодня оновлюємо базу даних, адмініструємо сервіс і відповідаємо на десятки звернень наших користувачів.

Звісно, це потребує ресурсів, якщо кожен користувач пожертвує 50 гривень, наш сервіс зможе працювати, якщо 100, ще й розвиватися, додаючи нові можливості на сайті та в додатку.

Подумайте, яку суму ви готові інвестувати в роботу Ліків.

Річні звіти ГО “Ліки Контроль”:


ПОЛІТИКА ГО «ЛІКИ КОНТРОЛЬ»

ЩОДО ВЗАЄМОВІДНОСИН З ФАРМАЦЕВТИЧНИМ СЕКТОРОМ

Політика взаємовідновин з фармсектором ГО Ліки Контроль

СТАТУТ ГО «ЛІКИ КОНТРОЛЬ»

Статут_ГО_ЛІКИ_КОНТРОЛЬ