При підборі аналогів важливо розуміти порядок цін на препарати, адже одна з причин пошуку аналогів – зависока ціна на препарат.

Інформація про ціни на лікарські засоби наведена на сайті з метою загального інформування користувачів сервісів Ліки Контроль.

У квітні 2021 року ми провели відкритий конкурс і вибрали інформаційних партнерів, які зголосилися надавати інформацію про ціни на лікарські засоби в аптеках. В конкурсі переміг сервіс для пошуку, купівлі, доставки ліків Liki24.com.

Як це працює?

Ми отримуємо дані аналізу цін по 5054 аптеках, розташованих в різних регіонах України та виводимо її в короткій інформації про препарат та на сторінці інструкції до препарату.

Наша мета – розширення доступу українців до якісних, безпечних та ефективних лікарських засобів, тому ми підтримуємо державну програму Доступні ліки. Біля препаратів, включених в Доступні ліки ви побачите логотип програми, а також умови отримання препаратів:

  • роздрібна ціна препарату
  • частину вартості, яку відшкодовує держава
  • частину вартості, яку доплачує пацієнт

Як і раніше ми залишаємося громадською організацією, яка захищає права пацієнтів, ми не рекламуємо та не продаємо лікарські засоби.

При підборі аналогів будьте обачні і завжди погоджуйте зміну препарату зі своїм лікарем. Не займайтеся самолікуванням, адже самолікування шкідливе для вашого здоров’я.


На пошук аналогів в «Ліки Контроль» не впливають бажання виробників, а виключно міжнародна АТХ-класифікація.  

Пригостіть нас кавою,  і, якщо аналог до вашого препарату є в Україні,  ми 100% знайдемо  його.                                                                                           

 Підтримайте нас щомісячним внеском і ми вас не розчаруємо!