Пам’ятка для водіїв у смартфоні

Минулого року на дорогах України сталося 31 974 ДТП, в яких було травмовано водіїв чи пасажирів. Щодня в Україні стається в середньому 87 ДТП, в яких є травмовані.

Всі ці люди потребують допомоги і від ефективності надання першої домедичної допомоги залежать життя.

«Некомплектні та прострочені аптечки, джгути, які розсипаються в руках, поліетиленові рукавички, в яких неможливо надати першу допомогу, а ще застаріле законодавство, – ось неповний перелік проблем автомобільних аптечок українців. Саме тому ми створили електронну пам’ятку для водіїв, щоб вони могли доукомплектувати свої аптечки і з покроковою інструкцією не розгубитися і надати першу домедичну допомогу  у разі необхідності» –  говорить авторка проекту, голова ГО «Ліки Контроль» Наталія Гуран.

16 березня в Українському кризовому медіа-центрі  була презентована електронна Пам’ятка для водіїв у смартфоні – «Схема надання першої домедичної допомоги та автомобільна аптечка»:

  • Статистика ДТП на дорогах України
  • Вимоги Правил дорожнього руху щодо Автомобільної аптечки
  • Регламент надання першої домедичної допомоги
  • Як вберегтися від інфекційних захворювань під час надання домедичної допомоги;
  • Практичні поради формування автомобільної аптечки
  • Міжнародні стандарти надання домедичної допомоги при ДТП.

Розробники Пам’ятки: ГО «ЛІКИ КОНТРОЛЬ» за підтримки Управління патрульної поліції у м.Києві, «Центру Спеціальної Підготовки», ГО «Мотохелп» та МФ «Відродження».

Електронна Пам’ятка для водіїв «Схема надання першої домедичної допомоги та автомобільна аптечка»  доступна для друку та завантаження всім користувачам сервісів «Ліки Контроль» .

Перевірте свою аптечку. Підготуйтеся до найгіршого і нехай станеться найкраще!