Чому жінки відмовляються від лікування?

40 українок щодня дізнаються про діагноз «Рак молочної залози».   Попри це, за даними «ІНДЕКС ЗДОРОВ’Я. Україна — 2019», жінки частіше відмовляються від лікування через брак коштів, аніж чоловіки. Так 18% жінок зменшують кількість препаратів через брак коштів, тоді як до таких дій вдається лише 9% чоловіків. За даними ВООЗ, програми профілактики, ранньої діагностики та скринінгу в поєднанні з поліпшенням лікування сприятимуть зниженню ймовірності передчасної смертності на 20%.

Чат-бот «Лікуйся» допоможе зорієнтуватися, в якому медзакладі, які  послуги і в якому обсязі можна отримати безкоштовно.

Також «Лікуйся» допоможе відстояти право на безоплатну медичну допомогу, запобігатиме проявам корупції в медзакладах, зокрема унеможливить нелегальну оплату послуг чи лікарських засобів, які є в переліку НСЗУ як безоплатні.

Щодня ми допомагаємо пацієнтам відстоювати свої права. Не забувайте підтримувати ГО «Ліки Контроль», налаштуйте допомогу просто зараз.

Читайте також: Сервіс Ліки для онкохворих- Підпишись на життя   – знайдіть ліки, які закуповуються державою та налаштуйте  повідомлення про надходження призначених препаратів у вибраний регіон.