МОЗ і кампанія “Гарантовано”

МОЗ долучається до комунікаційної кампанії для пацієнтів «Гарантовано!» 

Міністерство охорони здоров’я стало партнером комунікаційної кампанії «Гарантовано!», мета якої роз’яснити пацієнтам, що Програма медичних гарантій навіть у час повномасштабної війни продовжує функціонувати, а доступ до безоплатної медичної допомоги можуть отримати всі, хто цього потребує, зокрема і внутрішньо переміщені особи.

Він додав, що наразі особливу увагу варто звернути на доступ до медичної допомоги внутрішньо переміщених осіб. Адже держава створила умови, щоб навіть без декларації із сімейним лікарем пацієнти за місцем фактичного проживання могли отримати необхідні консультації, безоплатно зробити аналізи, скористатись програмою «Доступні ліки» тощо. 

За словами Віктора Ляшка, також пріоритетною темою для комунікацій під  час війни є медична евакуація українців. Йдеться як про пацієнтів безпосередньо постраждалих від війни, так і про тих, хто потребує високоспеціалізованої медичної та реабілітаційної допомоги, доступ до якої обмежений через збройну агресію росії проти України. Для того, щоб такі пацієнти могли безоплатно отримати медичну допомогу за кордоном Україна працює із понад 15 країнами, а евакуаційні рейси відбуваються майже щодня.

У межах кампанії фахівці Міністерства охорони здоров’я будуть надавати свою експертизу для створення та поширення інформаційних матеріалів, братимуть участь у спільних заходах, співпрацюватимуть із структурними підрозділами МОЗ та обласних державних адміністрацій із питань охорони здоров’я для поширення інформаційних продуктів. 

Комунікаційна кампанія «Гарантовано!» відбувається в межах Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».  Організує кампанію ГО «Інтерньюз-Україна» та БФ «Пацієнти України» за участі 6 партнерів: ГО «Ліки Контроль», ГО «Діа-Дзен», ГО «Афіна. Жінки проти раку», Ініціативна група Just save life, ГО «Всеукраїнська асоціація кришталевих людей», БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Вказані організації вже не перший рік допомагають українським пацієнтам із різними захворюваннями,  серед яких: діабет, онкологічні та хронічні захворювання, інсульт, туберкульоз і рідкісні хвороби на кшталт недосконалого остеогенезу.

 

Слідкувати за публікаціями комунікаційної кампанії «Гарантовано!» можна на сторінках організаторів у Фейсбуці: